2015 Ke-Ro mestaruudet

Ke-Ron ensimmäisestä "Euroopanmestaruudesta" taisteltiin 24.1.2015.

Paikkana oli Tallinna 24.1.2015 Al Mare Bowling Center klo 12:00.

Linkki Euroopan Mestaruus 2015 sivulle!

---------------------------------------------------------------

Ke-Ron Mestaruuskilpailujen finaalit käytiin 25.5.2015 Tapiolassa.

Ensin pelattiin yhden sarjan karsinta finaaliin pääsystä Aleksin ja Jarmon välillä.
Aleksi aloitti murskaavasti viiden kaadon jonolla ja kun Jarmo poti ”normaalia” käynnistymisongelmaa, niin periaatteessa peli oli siinä vaiheessa ohi. Jarmo sai kuitenkin pienen loppukirin aikaiseksi, mutta käytännössä peli oli Aleksin hallinnassa alusta loppuun.

Aleksi – Jarmo
  228   -   191
----------------------

vaiskimestaruus2015.jpg

Varsinaisessa finaalissa 4 paria pelasi yhtä aikaa vierekkäisillä radoilla.
Voittoon ja jatkopaikkaan tarvittiin kaksi voittoa vastustajasta.
Kolme paria neljästä selvitti paremmuutensa suoraan kahdessa sarjassa, mutta Väiski ja Satu S. taistelivat koko kolmen sarjan edestä.
Jos näistä pudotuspeleistä jotain kommentoisi, niin Simo kärsi ehkä eniten vääryyttä kun toisessa sarjassa Hannaa vastaan edes 229 ei riittänyt voittoon kun Hanna latasi taululle 245.

 

Pudotuspelien tulokset:

Jari S. – Aleksi
  236 – 179
  206 – 184

Hanna – Simo

  201 – 197
  245 – 229

Suvi – Jarkko
  218 – 167
  207 – 170

Väiski – Satu S.
  179 – 217

  199 – 196
  207 – 190
----------------------------------

Neljän parhaan finaali pelattiin siten, että kaikki pelasivat samalla rataparilla amerikkalaisittain ja ensimmäisen sarjan jälkeen huonoin putosi pois. Kolme parasta jatkoi taas yhden sarjan nollilta ja huonoin putosi pois. Jäljelle jääneet kaksi parasta pelasivat yhden sarjan Ke-Ro mestaruudesta!

Pudotussarja 1:

Jari S.  = 258
Hanna = 216
Väiski  = 204
Suvi     = 193

Ensimmäisen pelin jälkeen Suvi putosi pois, mutta todetaan nyt vielä, että Suvi johti koko sarjaa kun kahdeksas ruutu alkoi, harmittavasti Suvi teki kaksi tyhjää loppuun kun muut vain innostuivat kaatoilemaan.

Pudotussarja 2:

Väiski  = 258
Hanna = 242
Jari S.   = 216
Väiski ja Hanna olivat selvästi päättäneet tiputtaa Jarin kisasta ulos. Ei auttanut vaikka Jari pelasi ehjän sarjan kun nämä kaksi sankaria pistivät kaatoja tulemaan, kaksi parasta pääsivät ansaitusti finaaliin.

FINAALI:

Väiski  = 202
Hanna = 200
Finaali oli todella jännittävä alusta loppuun. Alussa kumpikin hieman harhaili oikesta paikasta, mutta Väiski pääsi nopeammin peliin mukaan ja oli jo viemässä peliä ihan vain ehjällä kymppiruudulla. Kuinka ollakaan, ”varma” veto meni hieman päälle ja kotireikä jäi pystyyn, siitä paikkoheitoilla vain yksi pois ja Hannalle jäi vielä saumat jos tekee kaksi kaatoa kymppiruutuun.
Hanna teki hienon kaadon ensimmäisellä heitolla, mutta toinen epäonnistui vähintään yhtä paljon kuin Väiskin varma veto. Näin Väiski voitti maailman tärkeimmän tittelin, Ke-Ro mestaruuden!

Kiitos kaikille finalisteille ja kannustajille, tästä mennään taas kohti ensi kautta kesäharrastusten kautta!

4parastamestaruus2015.jpg

Mestaruuskilpailujen finaalin lopullinen järjestys:
1. Jari ”Väiski” Väisänen
2. Hanna Stenroos
3. Jari Stenroos
4. Suvi Leskinen
5. Satu Stenroos
6. Jarkko Kovalainen
7. Simo Kivivuori
8. Aleksi Väisänen

-----------------------------------------------

Mestaruusosakilpailujen tilanteet:

Osakilpailu ykkösen (Fun Bowling) tulokset tästä linkistä!

Osakilpailu kakkosen (Tapiola) tulokset tästä linkistä!

Osakilpailu kolmosen (Tapiola Ke-Ro kisa) tulokset tästä linkistä!

---------------------------------------------------------

Mestaruuskilpailujen osakilpailut on pelattu.

Vielä viime hetkillä tilanne muuttui kun Satu K. kävi pelaamassa Tapiolan osakilpailun ja ohitti Aleksin tuloksen niukasti.
Tämä tarkoittaa sitä, että Simo varmisti seitsemännen sijan ja Aleksi sekä Jarmo ovat tasapistein sijalla kahdeksan.

Saamme siis tänäkin vuonna nauttia ensin ylimääräisestä yhden sarjan karsintasarjasta finaalin alkuvaiheessa. Aleksi ja Jarmo pelaavat sen ja voittaja pääsee sitten varsinaiseen finaaliin mukaan.

Finaali alkaa sitten pudotuspeleillä, jatkoon tarvitsee kaksi sarjavoittoa.
Finaaliparit ovat:
Jari S. - (voittaja karsintapelistä Aleksi-Jarmo)
Hanna - Simo
Suvi - Jarkko
Jari V. - Satu S.

Tämän jälkeen jäljellä on neljä parasta, jotka kaikki keilaavat yhden sarjan samalla rataparilla ja sen sarjan vähiten pisteitä keilannut jää neljänneksi (saavuttaa ´"ikuinen nelonen tittelin"). Tämän jälkeen kolme parasta keilaavat yhden sarjan samalla rataparilla ja vähiten pisteitä kerännyt voittaa pronssia. Jäljelle jää Finalistit, jotka keilaavat yhden sarjan Keila-Rosvojen mestaruudesta!
Finaalin päivämäärä sovitaan Väiskin etelän matkan jälkeen toukokuun loppupuolelle.

---------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------

Ke-Ron varsinaisesta mestaruudesta taistellaan kaudella 2014- 2015 seuraavasti!

Vuoden 2014 mestari Jussi saa vielä kantaa kruunua kevään finaaliin asti, mutta karsintakilpailut keväälle ovat alkamassa.
Laita kalenteriin merkintä tulevista karsintakilpailuista, niiden perusteella mestaruuskilpailun finaaliin pääsee kahdeksan eniten Rosvopisteitä kerännyttä keilaajaa.

Karsintakilpailuja on kolme, joista jokaisessa jaetaan Rosvopisteitä seuraavasti:
1= 20p, 2= 17p, 3= 15p, 4= 13p, 5= 12p, 6= 11p, 7= 10p, 8= 9p, 9= 8p, 10= 7p, 11= 6p, 12= 5p, 13= 4p, 14= 3p, 15= 2p, 16= 1p.

Karsintakilpailut ovat:
1. kisa: Fun Bowling OB-kisa 17.11- 14.12.2014
2. kisa: Steelers Open, Tapiola 9.3- 29.3.2015
3. kisa: Ke-Ron oma kisa Tapiolassa 30.3- 26.4.2015

Huom. Kilpailun ensimmäinen suorituksesi lasketaan aina tähän mestaruuskilpailuun, joten uusinnoilla ei "ratsasteta". Yritetään myös aina mennä mahdollisimman moni samaan erään suorittamaan tuota karsintakisaa, niin fiilistä on paljon enemmän. Jari toimii "ilmoittajana" kaikille, milloin on ns. yhteislähtö. Jos se ei sovi, niin varaa oma aikasi johonkin muuhun lähtöön, jotta olet pelissä mukana!

Kahdeksan karsintakilpailuista eniten pisteitä kerännyttä selviää finaaliin joka pelataan seuraavasti: Ensin pistetaulukon 1 vastaan 8, 2 vastaan 7, 3 vastaan 6 sekä 4 vastaan 5 pelaavat pudotuspelit siten, että jatkopaikkaan tarvitaan kaksi voitettua sarjaa.
Tämän jälkeen jäljellä on neljä parasta, jotka kaikki keilaavat yhden sarjan samalla rataparilla ja sen sarjan vähiten pisteitä keilannut jää neljänneksi (saavuttaa ´"ikuinen nelonen tittelin"). Tämän jälkeen kolme parasta keilaavat yhden sarjan samalla rataparilla ja vähiten pisteitä kerännyt voittaa pronssia. Jäljelle jää Finalistit, jotka keilaavat yhden sarjan Keila-Rosvojen mestaruudesta! Finaalin päivämäärä julkaistaan keväämmällä ja se lienee taas siellä toukokuun puolella.

Tasoitukset ovat sekä alkukilpailuissa että finaalissa jo perinteiden mukaisesti luokkatasoitukset ja naisilla perinteinen "hamelisä" 8p/sarja!